Return to site

Mindfulness - hur var

det för mig i början?

· Mindfulnessträning

Hur var det när jag började träna mig i mindfulness?

Vad upplevde jag?

För några månader sen blev jag intervjuad inom området och nedan har du lite bakgrund.

Hur var upplevelsen av mindfulness i början?

Alla personers erfarenheter när de närmar sig mindfulness = att bara vara och upptäcka allt som händer i din kropp och dina tankar, är olika utifrån var man befinner sig i livet just då. Vissa tycker det är jättejobbigt att sitta still och bara vara och blir jättestressade över det.

För mig var situationen helt annorlunda i och med att jag var helt under isen, en blöt fläck som sög i mig möjligheter, hjälpmedel att må bättre. Så för mig var det inte jobbigt att sitta still och bara vara. Det var superskönt. Jag hittade hem, ett sätt att läka på riktigt, inifrån. Mina stunder med mindfulnessövningarna blev ett behov, en del av mitt liv, en medicin.

Fick du någon wow-upplevelse i början?

Absolut! Vid flera tillfällen. Det är svårt att säga ungefär när jag upplevde en wow-känsla för första gången då denna positiva effekt startar mer eller mindre från dag ett och sen ökar på successivt och då även ganska subtilt. Men jag kommer ihåg ett tillfälle då jag satt i ett rum med en massa ljud omkring mig (detta var ganska tidigt) och försökte landa och bara fokusera mig på mitt andetag och helt plötsligt inte stördes av allt ljud runtomkring mig. Tidigare hade detta varit jättesvårt för mig att koppla bort.

En annan wow-känsla var när jag la märke till vad mindfulnessträningen hade påverkat min egen medvetenhet kring mina tankar och hur de påverkar mig. Det var coolt på riktigt. Denna medvetenheten har bara ökat.

En tredje wow-känsla var när jag uppmärksammade att det var en känsla som låg bakom spänningar i rygg och nacke. Tidigare hade jag bara trott att ”nu är det för mycket igen” eller nåt liknande. Men denna gången kunde jag härleda spänningarna till en känsla såsom frustration och ilska. När jag visste att det var en känsla som var bakom spänningarna kunde jag hantera den och få spänningarna att släppa istället för att bara gå runt och ha ont. Det var också häftigt på riktigt.

Fanns det något som överraskade dig?

Vilka positiva effekter det faktiskt kan ge. Jag är övertygad om att mindfulness är en stor del av mitt återhämtande från min utmattningsjukskrivning. Jag är även överraskad av vilken skillnad det är att ha någon kunnig person som vägleder en istället för att bara försöka utforska det hela på egen hand. För mig var det en stor skillnad.

Känner du att du vill prova mindfulness och se vad det kan ge dig? Onsdagen den 4 april startar jag nästa mindfulnesskurs i Rollsbo, Kungälv. Här har du all informationen du behöver. Hoppas vi ses!

Känner du att du vill börja i din egna takt utan att ha andra i närheten så har du även möjlighet att boka in individuella guidnings-tillfällen i mindfulness. Klicka här så har du all information om mindfulness-PT.

Att dela är omtanke

Det här kan vara just vad någon av dina vänner behöver läsa idag. Att dela är omtanke! Du delar enkelt texten med hjälp av sociala medier-knapparna längre ner på sidan

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK