Return to site

Packar ihop 2017

· Insikter

Varje nyår brukar jag fråga de vi firar med vad de tror kommer att hända under det året som kommer. Vad de vill ska hända. Vad som känns viktigt. De där stora sakerna, ni vet, som att få ett nytt jobb, flytta, eller andra stora saker. Det måste självklart inte vara några sådana stora omvälvande saker heller utan huvudsyftet med min fråga är att få igång lite tankar. Jag gillar tanken på att sätta igång lite tankar som kanske kan så frön. Kanske kan vi på så sätt påverka vårt kommande år lite grann? Genom att lägga lite extra fokus på de där viktiga sakerna?

Varje nyår burkar jag även skapa en intention för mig själv med året som ska komma, något som jag vill ha fokus på under året. Intentionen skapar en riktning snarare än att vara ett nyårslöfte som jag vet att jag förmodligen kommer att bryta inom de närmaste veckorna. Jag tänker att en riktning eller en intention är lättare att hitta tillbaka till, kalibrera och återfinna fokus till även under året om man tar sig en liten stund för reflektion då och då. Ett nyårslöfte som bryts blir så misslyckande och svårt att hitta tillbaka till. Så känner jag. Hur känner ni? Hur tänker ni?

Nytt för mig i år är även att ta en liten stund med reflektion med mig själv och fundera lite grann över året som har gått. Jag har även börjat göra sådana små reflektioner i slutet av varje månad. Vad har fungerat bra med den här månaden? Vad tar jag med mig in i nästa månad? Vad har fungerat mindre bra och vad kan jag lära mig av det? Huvudsyftet för mig, att ställa dessa frågor regelbundet, är just för att, som jag skrev ovan, kalibrera mig. Notera för mig själv att jag inte är för långt bort från den stig jag vet att jag bör följa för att må bra. Inte för att begränsa mig utan att se så jag är på väg åt det hållet som jag vill gå och inte ute och fladdrar åt sidorna på grund av andras åsikter eller önskemål.

Så inför slutet av 2017 kommer jag att ställa mig frågorna:

- Vad tar jag med mig in i 2018 som har fungerat bra under året som gått?

- Vad önskar jag mig inför 2018? (här kommer önskemål och drömmar in inom alla områden – the sky´s the limit)

- Mål för 2018 (jag är inte jättebra på att sätta upp mål men ibland har jag märkt att det är bra för att få en riktning i det man gör, så för mig så gäller denna frågan främst mitt företag och vart jag vill med det)

- Hur vill jag skapa mitt 2018? (här kommer jag att skriva ner så som jag vill att 2018 ska bli. Tror att i mitt fall kommer det främst vara mycket fokus på mående och varande)

Hur gör du? Ställer du dig några frågor så här inför det nya året? Reflekterar du över några speciella frågor? Dela gärna med dig, det är kul att läsa om samt kan även inspirera andra.

Inför 2018 kommer även andra funderingar, tankar, drömmar. Men det får bli ett annat inlägg. Kanske :)

Ha ett gott slut på 2017.

Att dela är omtanke

Det här kan vara just vad någon av dina vänner behöver läsa idag. Att dela är omtanke! Du delar enkelt texten med hjälp av sociala medier-knapparna längre ner på sidan

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK