Return to site

Tacksamhet

· Personlig utveckling,Insikter

”Det du ger får du tillbaka”

Jag gillar det uttrycket och det är något jag försöker tänka på aktivt varje dag. Det har också lett till att jag medvetet försöker applicera mer tacksamhet in i mitt liv. Jag tänker att är du tacksam över det du har, det du får och det du möter i ditt liv så får du mer av det du är tacksam över. Genom att säga tack ofta för dig själv för det du är tacksam för så arbetar du ännu mer aktivt med din tacksamhet.

Genom att ha ett tacksamhetstänk och vara tacksam över det du har så är det också väldigt svårt att vara sur, ledsen och bitter. Nästan omöjligt skulle jag vilja säga…..

Tacksamhet hard core måste ju alltså vara att kunna vara tacksam för det lilla även när något annat suger. DET över jag på. Att finna det lilla att vara tacksam över även under grå dagar för att på så sätt vända dagen till något positivt.

Vissa dagar funkar det bättre än andra men man blir bra på det man övar…..

Varje morgon när jag vaknar så sträcker jag på mig och så börjar jag säga tack för mig själv för allt jag uppskattar i mitt liv där och då. Det kan vara allt från ”tack, för en god natts sömn”, ”tack, för att jag fick vakna upp även denna morgon”, till ”tack, för dagen igår och de där bra sakerna som hände igår”. Jag kan även säga tack för saker som inte ännu har hänt, såsom ”tack, för dagen som ska komma” eller ”tack, för att den där presentationen kommer att gå bra”.

På kvällen innan jag ska sova går återigen tankarna till det jag är tacksam över som har hänt under dagen, för ofta är det i alla fall något man kan vara tacksam för. Ju mer man övar desto mindre och mindre saker upptäcker man att det finns att vara tacksam över. Saker som du kanske inte ens har reflekterat över tidigare att du är tacksam för för du har tidigare bara tagit dem för givet. Prova får du se.

Jag upplever det att ju mer tacksamhet jag utöver desto mer MAGI skapas, ja jag skriver MAGI – för det är så det känns. På riktigt. Tror du mig inte, testa själv.

Även om du inte tycker att det är magi så kan tacksamhet även ge något fint till de du möter och de i din omgivning som får höra dina tack och att du säger att du är tacksam. Det skapar något fint.

Så vi kanske ska börja skapa något vackert tillsammans genom att börja jobba lite mer aktivt på vår tacksamhet. Vad tycker du?

Att dela är omtanke

Det här kan vara just vad någon av dina vänner behöver läsa idag. Att dela är omtanke! Du delar enkelt texten med hjälp av sociala medier-knapparna längre ner på sidan