Return to site

Ett annorlunda sätt att hantera obehaget

· Personlig utveckling,Känslohantering,Tankars kraft

Ibland är det jobbigt när saker förändras, som när jobb börjar igen efter sommarledighet. Eller när ”verkligheten” vad det nu innebär – kommer ikapp igen. Många av oss har vissa mönster vi lätt faller in i i de där lägena.

Gamla känslor knackar på dörren igen och tankar som inte känns speciellt gynnade kommer tillbaka.
Vi hamnar nog där allihop, mer eller mindre, då och då.

Om du skulle ta ett kliv tillbaka i det läget, eller efteråt, så kan du säkert se din egen röda tråd. Kanske har du ett mönster du faller in i, ett beteende som loopas och tankar som triggar igång detta som du har haft många gånger förut?

Liknande känslor som dras igång och så taxar man omedvetet in i samma spiral man har varit i förut. Känner du igen dig?

När man befinner sig i det där läget så känns det inte alls bra. Man gillar liksom inte att vara där. Jag vet att jag i alla fall inte gör det och jag vet att många med mig känner samma sak.

Och om jag skulle säga till dig att du förmodligen hamnar där igen för att du på något sätt känner igen dig i din loop, att du förmodligen känner dig bekväm där? Hur känns det för dig? Du har liksom varit där förut och då är det så mycket lättare att hitta tillbaka dit igen. Det betyder INTE att du gillar att vara där. Det bara känns bekvämt…

Visst hade det i detta läge varit härligt att klicka upp ett blogginlägg och få de där universella tipsen på hur man fixar detta?

3 tips för att lösa det du känner och det du upplever just nu?

Jag vet att jag hade velat läsa det.
Att det jag läser på något magiskt sätt skulle få en pollett att trilla ner som sen även fixar det jobbiga jag upplever åt mig, utan att jag behöver göra något själv. Som mirakulöst gör att det jag känner eller det jag upplever löses upp som dimma som lättar över ängen en sommarmorgon.

Visst jag skulle kunna skriva ner de där tipsen. Jag har dem. Jag har även verktyg som jag kan förmedla till dig, och även ofta skriver om, som på många sätt kan hjälpa dig i stunden.

MEN

I vissa lägen är det även så att vi behöver öva oss på att känna det där obehaget.
Att de känslorna inte är fel.
Att det du upplever inte är fel.
Att det du befinner dig i just nu inte är fel.
Det är som det är just nu.
Och förmodligen även en stund till.

Ofta glömmer vi det där i vår brådska och längtan i att lösa, fixa och ta bort det obehagliga, det jobbiga. Att tillåta det att faktiskt få vara obehagligt en stund. Att det är som det är. Att möta obehaget. Låta det vara.

Jag tror att just den biten är det absolut viktigaste jag har lärt mig genom åren. Tillåtandet.
Verktyg i alla ära.
Men detta är det absolut viktigaste.
Att även detta är okej. Det jobbiga, det obehagliga.
Att det inte betyder att det kommer vara för evigt. Men att det är så här just nu.

Sen kommer andra steg. Absolut. Och de kommer jag fortsätta förmedla, givetvis.
Men kanske är det så att just nu, just här och nu är tillåtandet det viktigaste.

Hur känner du när du läser det här? Hör gärna av dig och berätta.

Vill du ha hjälp i att känna, möta, tillåta det du känner och upplever?

Då finns jag där. Antingen genom mina webbkurser där du arbetar med olika verktyg på egen hand.

Eller genom 1:1 samtal. Hör av i dig för att boka eller för mer information på kontakt@halsainuet.se

broken image