Return to site

När tankarna spinner loss i 180

Och vad du kan göra

· Personlig utveckling,Tankars kraft,Känslohantering

Den frågan jag oftast får är; “hur gör jag när tankarna spinner loss” eller “hur kan jag stoppa tankarna”?

Har du varit med om att tankarna spinner loss någon gång?

Förmodligen har du det, det har vi alla!

 

VAD HÄNDER?

Tankarna målar upp något i din tankevärld som verkar skrämmande, mycket och jobbigt alt något som känns otroligt verkligt och viktigt. Stressande.

Inte helt sällan är det samma områden som loopas - du har säkert dina tankeslingor som du oftast spinner loss på, eller hur?

Det kommer liksom smygande, obemärkt till en början........

 

Detta kan pågå olika länge. Någon timme, några timmar, en dag, några dagar, en vecka, en månad, flera år…….

 

VAD KAN MAN GÖRA?

Här har du några grundtips till tankehantering. 

 

Det sista du behöver just nu är att försöka lösa problemet med tankarna (vilket du inte kan genom att tänka ut något….) - samtidigt är det det första vi tror att vi kan göra….

 

Stanna upp och gör dig medveten om vad det är som händer. Var snäll mot dig själv när du väl upptäckt vart du är på väg i tankarna och vad du håller på med. Det är okej att det är så här. I det här läget handlar inte okey:et om att gilla läget, utan snarare är det ett "erkännande" att det är som det är just nu. Okey?

 

Lugna din kropp och ditt nervsystem genom att andas, eller röra på dig på något sätt. Huvudfokuset här är att lägga fokuset på din kropp, att känna kroppen. I stället för att bara "vara uppe i huvudet".

 

Fokusera på känslan du har i kroppen och tillåt dig att känna alla känslor som är kopplade till tankarna du har. Tankarna kommer fortsätta att pocka på din uppmärksamhet, låt dem göra det utan att du behöver nappa på dem, eller göra något med dem.

 

♡ När tankarna har stillat sig känn efter vad du behöver just nu för att kunna tillåta det du upplever just nu.

 

SEN

När stormen har passerat och du ser lite klarare kan du gå tillbaka och se vad allt handlade om för att lära dig mer om dig själv inför nästa tillfälle.

 

Det går att påverka - kanske mer än du först tror. Övning ger färdighet (som med allt) men det går!

 

broken image