Return to site

Om att drömma stort

Och om att våga göra förändringar

· Personlig utveckling,Insikter

Drömmer du stort någon gång?

Riktigt stort?

Så där, over the top och utan verklighetsförankringsstort?

Så där om man gjorde när man var liten och inte hade några mentala begränsningar som skapas utifrån realistiska tankar, möjlighetersbegränsningar, rädslor, tidsbrist eller pengabrist.

I helgen var jag och min familj ute och gick. Vi lekte en lek där man skulle berätta om sitt drömhus. Min yngsta dotter slog oss andra med hästlängder om man ska se det till att kunna och våga drömma stort utan några som helst begränsningar. Det förekom både bowlingbana, sockervaddsrum och eget nöjesfält i och runt hennes drömhus. Där kan man snacka drömma stort.

Jag och min man var helt klart mer realistiska och verklighetstrogna i våra tankar.

Jag tror vi har en hel del att lära där. Att våga drömma stort, kanske större än vi tror är möjligt. Så som vi gjorde när vi var barn. Det skapar en slags frihetskänsla och bubblighet i kroppen. Det får oss att lyfta blicken till fler möjligheter än vi vanligtvis ser när vi begränsar vårt tänkande till vad som är möjligt precis framför oss i vår vardag.

Genom att lyfta blicken lite grann och se andra möjligheter kan vi se andra vägar, andra sätt, som vi inte märkt av förut.

Om vi kan drömma stort där only the sky is the limit så kan vi öppna upp för andra möjligheter än vi först ens trott är möjligt men som vi inte ens hade närmast oss i vår värld om den helt och hållet är skapad utifrån praktiska och realistiska och därmed inte helt sällan begränsade uppfattningar.

Jag älskar att inspireras av andra, som är framgångsrika – i mina ögon mätt – inom olika områden. Det får mig att drömma mig större, vidare, framåt – jag tänker; "kan de så kan jag". Det är ju möjligt.

Varje år, i samband med mina reflektioner över året som varit och året som ska komma så skriver jag ner mina drömmar. Det finns något magiskt med att sätta dem på pränt. Återigen, mina drömmar är långt ifrån så stora och magiska som min yngsta dotters. De är mycket mer jordnära, men de är mina drömmar och där finns drömmar om en större framtid.

För ett tag sedan plockade jag fram ett sådant stycke där jag hade skrivit ner mina drömmar för ett par år sedan och läste igenom dem. Det visade sig att flera av de drömmarna som jag hade satt på pränt då, som kändes stora och var mina drömmar då, har jag faktiskt åstadkommit idag. Hur häftigt är inte det!

 

Känner du att du vill drömma mer?

Skapa mer av det du vill ha mer av i ditt liv?

Skulle du vilja se tillbaka på ditt liv som 85-åring och känna "ja, jag sa JA till livet och vågade göra de där sakerna och VARA en person som jag trivdes med"

Ta en kik på min webbkurs Stärk dig själv - äg ditt liv, där arbetar du på egen hand med just de bitarna och SÅ mycket mer!