Return to site

Om att drömma stort

Och om att våga göra förändringar

· Personlig utveckling,Insikter

Drömmer du stort någon gång?

Riktigt stort?

Så där, over the top och utan verklighetsförankringsstort?

Så där om man gjorde när man var liten och inte hade några mentala begränsningar som skapas utifrån realistiska tankar, möjlighetersbegränsningar, rädslor, tidsbrist eller pengabrist.

I helgen var jag och min familj ute och gick. Vi lekte en lek där man skulle berätta om sitt drömhus. Min yngsta dotter slog oss andra med hästlängder om man ska se det till att kunna och våga drömma stort utan några som helst begränsningar. Det förekom både bowlingbana, sockervaddsrum och eget nöjesfält i och runt hennes drömhus. Där kan man snacka drömma stort.

Jag och min man var helt klart mer realistiska och verklighetstrogna i våra tankar.

Jag tror vi har en hel del att lära där. Att våga drömma stort, kanske större än vi tror är möjligt. Så som vi gjorde när vi var barn. Det skapar en slags frihetskänsla och bubblighet i kroppen. Det får oss att lyfta blicken till fler möjligheter än vi vanligtvis ser när vi begränsar vårt tänkande till vad som är möjligt precis framför oss i vår vardag.

Genom att lyfta blicken lite grann och se andra möjligheter kan vi se andra vägar, andra sätt, som vi inte märkt av förut.

Om vi kan drömma stort där only the sky is the limit så kan vi öppna upp för andra möjligheter än vi först ens trott är möjligt men som vi inte ens hade närmast oss i vår värld om den helt och hållet är skapad utifrån praktiska och realistiska och därmed inte helt sällan begränsade uppfattningar.

Jag älskar att inspireras av andra, som är framgångsrika – i mina ögon mätt – inom olika områden. Det får mig att drömma mig större, vidare, framåt – jag tänker; "kan de så kan jag". Det är ju möjligt.

Varje år, i samband med mina reflektioner över året som varit och året som ska komma så skriver jag ner mina drömmar. Det finns något magiskt med att sätta dem på pränt. Återigen, mina drömmar är långt ifrån så stora och magiska som min yngsta dotters. De är mycket mer jordnära, men de är mina drömmar och där finns drömmar om en större framtid.

För ett tag sedan plockade jag fram ett sådant stycke där jag hade skrivit ner mina drömmar för ett par år sedan och läste igenom dem. Det visade sig att flera av de drömmarna som jag hade satt på pränt då, som kändes stora och var mina drömmar då, har jag faktiskt åstadkommit idag. Hur häftigt är inte det!

Med det sagt så har jag valt att göra ett skifte för mig själv – för att följa en av mina drömmar. Ge den drömmen utrymme att ta form. Ge den förutsättningar för att provas. Jag känner att jag kan inte bara lämna den och i efterhand tänka att ”det gick ju ändå inte” utan att ge den de bästa förutsättningarna jag kan för att försöka göra något bra med den.

Det betyder att jag har gjort en del förändringar för mig själv och i min verksamhet. Det har betytt att jag har tagit några svåra beslut om prioriteringar. Bland annat har jag valt att i stället för att köra vidare med mitt medlemskap Vår Tribe som jag öppnade upp för nya medlemmar för ett tag sedan så kommer jag att stänga ner medlemskapet för att skapa utrymme för annat. Jag har tackat nej till de som har anmält sig och lägger det hela on hold. För nu.

Det är ett svårt beslut för medlemskapet och innehållet samt alla medlemmarna har betytt så mycket för mig. Men ibland behöver man ta de svåra besluten för att skapa utrymme för annat. För att följa andra drömmar.

Det betyder inte att det inte återkommer i någon annan form längre fram.

Allt är möjligt tänker jag.

Stort tack för att du läser det här. Dela gärna med dig av dina drömmar om du vill.

Blir du inspirerad av detta inlägg så får du gärna skicka en kommentar till mig, det är alltid så välkommet och roligt att läsa. Maila mig gärna på kontakt@halsainuet.se.

Jag lovar att återkomma längre fram med vad det är jag håller på med. Drömmen jag håller på att skapa är i linje med det jag redan erbjuder, men kanske i liten större skala, i alla fall för mig. Jag önskar dig allt gott och att du kan drömma stora drömmar. Ge det ett försök vettja!

Med värme

Rebecca

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK