Return to site

Hur fan gör man

· Allmänt,Utbrändhet

Det är en fråga som har grämt mig länge, länge. Hur fan gör man? Vad säger man?

Hur gör man för att påverka någon som inte ser själv att den behöver stanna upp? Vad säger man?

Vad säger man till en person som är så långt gången sin stress att personens tunnelseende gör att tunneln bara kommer att leda till en plats? Hur kan man hjälpa någon som man ser är negativt påverkad av stress?

Människor har flera gånger frågat mig vad de kan göra för att påverka, hjälpa, förändra någon persons tänk i sin omgivning. Eller hur de själva ska börja för att vända en negativ spiral.

Jag försöker säga nåt klokt men sanningen är att jag helt enkelt inte vet. Jag vet inte vilka ord som skulle få just den personen att fatta när jag inte ens själv kan svara på vad jag själv hade lyssnat till, vad som hade fått mig att fatta vad jag höll på med.

Jag försöker ge något bra tips på hur man kan börja i liten skala, börja göra små, små förändringar mot att bryta trenden - medan jag samtidigt skulle vilja gå in och göra betydligt mycket större förändringar - för att jag vet att den där lilla förändringen förmodligen inte kommer att hjälpa.

Det är ibland det känns så. När artiklarna på nätet eller i tidningarna tar upp de faktum att mängden människor som lever med stressrelaterad ohälsa bara blir fler och fler. Ibland.

Som tur är faller jag inte ner i den gropen alltför ofta. För jag vet att jag kan göra skillnad även i liten skala. Att jag kan ge tips och råd på saker man kan säga som jag vet att jag själv hade velat höra. Eller som jag hade velat att någon hade gjort för mig. Jag kan ge råd och tips på hur man kan börja i liten skala, genom att göra små förändringar i sin vardag. Jag kan verkligen göra skillnad, jag kan verkligen hjälpa.

Så i denna andan och med den inställningen kommer jag att erbjuda tillfällen under hösten där jag vid varje tillfälle har ett nytt tema och där man kan få med sig något matnyttigt, det där lilla, för att göra en liten förändring i sin vardag mot något bättre. Jag vill öka tillgängligheten till mindfulness och alla bra fördelar med detta.

Tycker du att det låter intressant och något du vill ta del av. Läs mera här.

Har du en egen story där du kanske har hjälpt någon med nåt ord eller liknande så får du gärna dela med dig av den till mig. Tack snälla.