Return to site

Din intention

· Personlig utveckling

När man är i början av sin "resa" - den där det pratas så mycket om, den där inre resan, som man inte förstår nåt av innan man själv har börjat - är det ofta svårt att få till de där förändringarna man vill åt. Man börjar stort och håller i det i "honeymoon-perioden", men sen är det lätt att man trillar av vagnen. Något annat får vårt fokus eller så är det helt enkelt så att man glömmer av varför man började.

DET kommer det här inlägget att handla om. Varför startar du? Varför vill du göra en förändring? Vilken är din intention?

Alltid i början av mina mindfulnesskurser får deltagarna först reflektera över varför de är här, vad de vill uppnå, vad deras intention är. Med intention menar jag i det här fallet; den riktigt djupa anledningen till varför man vill påbörja den här resan. Ibland kan det till och med finnas en orsak som du inte ens vågar erkänna för dig själv.

Oftast är det så att man vill känna sig mindre stressad, känna mer glädje i livet, må bättre, vara mer närvarande med sina barn, osv.

Sen får deltagarna berätta för varandra om sin intention. Varför? Jo, för att jag har märkt att ibland tenderar vi att ljuga för oss själva och detta blir ibland först uppenbart för oss själva när vi berättar det vi tänkt för någon annan. Först då märker vi att det vi tänkt egentligen inte stämmer överens med det vi egentligen behöver eller vill (i alla fall fungerar jag på det sättet). Därav anledningen till att berätta sin intention för andra.

Till sist får deltagarna skriva ner sin intention på ett papper. Och det här är viktigt. Genom att skriva ner sin intention så blir den mer verklig. För dig själv. Genom att skriva ner din intention så ger du din hjärna också möjligheten att "se" den. Hjärnan behöver alla sätt som finns för att förstå att nu är det förändringar på G. (läs mer om detta i förra inlägget här)

Vad har då intentionen att göra med min framtida mindfulnessträning eller vad det är för förändring jag väljer att göra? Varför är intentionen så viktig?

Intentionen är viktig för den är ditt VARFÖR. Anledningen till att du gör de förändringarna du gör och att du håller i dessa. Anledningen till att du gör dina övningar eller förändringar varje dag och att du fortsätter även om du tycker att du känner dig lugn och inte så stressad en period. Intentionen eller ditt varför ska bli så viktig så att alternativet - att inte träna den dagen - ska inte ens finnas.

Låt mig ge dig ett exempel på hur du kan göra ditt varför till det viktigaste som finns.

Låt oss säga att din intention är att du vill känna dig mindre stressad. Det är ditt varför, din drivkraft. För att få din hjärna att förstå ditt mål eller din riktning dit du vill så behöver hjärnan mer kött på benen. Måla upp din intention för dig själv. Sätt färg och bilder på den. I det här fallet: hur känns det när du är mindre stressad? Du kanske är gladare, lugnare, gör saker du inte hade gjort annars - ok, vilka saker? Kan du hitta bilder på dessa? Kanske kan du se dig själv i sociala sammanhang, avslappnad och glad. Kanske har du bilder du kan associera med att du känner dig lugn; att du leker med dina barn. Bara du vet vilka bilder du får upp. Men visualisera dem för dig själv. Kanske till och med leta efter foton och sätt upp på väggen hemma så du ser varje dag målet, dit du vill.

Så, måla upp för dig själv;

- hur känner du dig när du har nått dit du vill?

- hur mår du när du är där?

- hur ser det ut där?

- vilka har du runtomkring dig, vänner, är du själv och njuter?

- finns det färger som du associerar med ditt mål?

Det här kan ta ett tag. Men låt det ta tid, och bilden kan förändras efter tid och det är helt ok. Det betyder förmodligen bara att du utvecklas och nya mål och riktningar dyker upp.

Kontentan är att göra din intention så viktig så att alternativet att inte göra något som leder dig på rätt spår finns inte.

Givetvis trillar vi alla av vagnen då och då. Men vet du, det är helt ok! Var då snäll mot dig själv och tänk att det finns alltid en ny dag, en ny början. Klappa dig själv på axeln och gratulera dig till att du faktiskt var medveten om att du trillat av, nu är det bara att klättra upp igen.

Du gör det här för din skull, inte för någon annan. Du är fantastisk.

Kontakta mig gärna om du har egna erfarenheter av det jag skrivit om, hade varit jättekul att få ta del av.

Ha en fin dag och glöm inte att dela med dig av det jag skriver till andra om du tycker det är värt att dela med dig av. Tack snälla!

/Rebecca