Return to site

Till alla 25-åringar där ute

· Personlig utveckling,Insikter

Hej fina du

Det här är ett brev till alla 25-åringar där ute. Till dig som tycker att livet är så allvarligt och fyllt av problem och måsten. Som känner att det du är uppe i just nu är det enda som finns och att alla val du tar kommer påverka resten av ditt liv. Som kanske känner dig låst i där du är, på arbetsplatsen, i skolan, i ditt sociala umgänge.

Självklart står man sig själv närmast och det man upplever just då är ok för man upplever det ju från sig själv. Men tänk om jag kan lyfta dig litegrann från den dammen du simmar i, få dig att se att det finns mer runtomkring - kanske ett helt hav. Får dig att ändra ditt perspektiv litegrann.

Tänk om jag kunde få dig att lyfta blicken en liten stund och se till alla glädjeämnen du har i ditt liv istället. Tänk om det är ok att välja och välja igen och att de val du gör nu inte kommer att påverka och gälla hela ditt liv. Du kan alltid välja igen.

 

"Det är så mycket nu", säger du, "jag hinner inte med. Alla vänner som vill göra olika saker och jag som vill vara med på allt, men samtidigt vill jag egentligen bara vara hemma också ibland. Jag har ingen tid, det är så stressigt", säger du. Jag tänker i mitt stilla sinne, tänk om du istället kunde njuta av att bara ha dig själv att ta hand om. Njut av att du kan välja vad du vill

.

Det är så lätt att vara efterklok, självklart, annars skulle inte ordet finnas. Men tänk om man kan vara efterklok i förväg? Hur då? Genom att ta till sig livsvisdom från människor som har varit 25, inte för att de nödvändigtvis gjorde det bättre eller har svaren, utan för att lyssna till de misstag de gjorde. Ta till dig de små livlinorna de personerna har funnit i efterhand genom att vara efterkloka och göra det till dina superpowers genom att vara föreklok.

 

Lyssna till äldre personer som delar med sig för att bidra inte för att berätta för dig hur du ska leva ditt liv. Som berättar för att du frågar och vill lyssna och som är tillåtande och även är genuint nyfikna på hur du upplever din vardag just nu.

 

Den äldre generationen ser på de yngre som okunniga som inte fattar och som hittar på massa konstiga nya saker. Den yngre generationen ser på den äldre som mossig som inte fattar utan lever på gamla meriter och inte fattar hur det funkar i världen numera. Tänk om vi skulle kunna sänka ner våra barriärer och istället lyssna på varandras visdom. Hur är det nuförtiden, hur upplever du din tillvaro just nu? Vad lärde du dig av att vara 25 nu så här i efterhand, vad hade du gjort annorlunda eller framför allt vad hade du önskat att någon berättade för dig? Vad hade du velat höra?

 

Så du fina 25-åring här kommer mina efterkloksord.

 • Njut av livet och alla möjligheter du har
 • Välj utifrån det du vill göra just nu, du kan alltid ändra dig igen längre fram, välja igen
 • Allt måste inte vara klart och färdigt just nu
 • Gör mer av det du vill och våga lita till vad du behöver, du måste inte vara med på allt om du inte vill
 • Var glad över alla vänner i ditt liv och att de vill göra saker med dig, snart kommer ni sitta på varsitt håll och träffas en gång i halvåret
 • Äldres krav handlar om dem och deras syn på livet, finn din syn till livet och våga följ den
 • Res, umgås, skratta, stanna uppe sent, dansa, kramas och berätta för dem du älskar att du älskar dem
 • Vänner kommer och går, välj dina du vill umgås mer just nu, din tribe
 • Släpp allvaret och lev mer
 • Vill du jobba mycket gör det, men var medveten om varför du gör det. Vill du skaffa barn gör det, men var medveten om varför du gör det. Vill du glida runt gör det, men var medveten om varför du gör det. 
 • Våga dig på nya saker även om det är utanför boxen

Tänk om jag kunde få dig att lyfta blicken en liten stund och se till alla glädjeämnen du har i ditt liv istället. Tänk om det är ok att välja och välja igen och att de val du gör nu inte kommer att påverka och gälla hela ditt liv. Du kan alltid välja igen.

Jag träffar dagligen människor som gärna berättar för mig om sina svårigheter och sin vardag när de får höra vad jag arbetar med. Jag vet av egen erfarenhet att livet är inte menat att "klaras av" det är meningen att du ska LEVA DET. Så varför inte göra allt som står i din makt för att verkligen kunna LEVA. Livet är för kort för att slösas bort. Tänk om det är meningen att det ska vara lätt att leva, men att vi människor är experter på att krångla till det för oss själva?

Det är här jag kommer in och kan hjälpa dig att ändra på ditt perspektiv. Vrida och vända, hjälpa dig att finna det du söker.

Jag bokar kontinuerligt in individuella samtal, antingen IRL eller via videolänk. Maila mig gärna om du vill veta mer eller boka in en tid. kontakt@halsainuet.se eller ring mig på 0707-381626

med värme

Rebecca