Return to site

Till alla 35-åringar därute

· Personlig utveckling,Insikter

Förra veckan skrev jag ett inlägg till alla 25-åringar därute med syftet att hjälpa. Tänk om vi med våra erfarenheter faktiskt kan hjälpa varandra, om vi tillåter oss att ta bort alla förutfattade meningar, självupptagenhet och tron på att vi själva måste uppfinna hjulet. Min tanke och önskan med inlägget är att du som 25-åring (eller givetvis däromkring) ska kunna plocka dina frön, dina guldkorn, från andras efterklokheter, som på något sätt skulle kunna påverka och hjälpa dig i din resa i ditt liv. 

Jag fortsätter i samma tema och denna gång till alla fina 35-åringar därute.

Hej fina 35-åring

Det här är ett brev till alla 35 åringar där ute. Alla ni som är mitt i karriären, mitt i husköp och mitt i småbarnsåren. Som vill göra allt på en gång och desperat försöker bolla med vänner, familj, renoveringar, självförverkligande, kroppsformande och jobb samtidigt.

Tänk om jag kunde få dig att lyfta blicken en liten stund och förstå att allt måste inte hända nu på en gång. Det är ok att vänta. Välj någon eller några saker att fokusera dig på just den här perioden. Påbörja inte nya projekt för att du vill kompensera för något annat som inte funkar i livet, ta tag i de sakerna som inte funkar i stället och lägg ditt fokus där.

Det är ok att känna att det är mycket och att det känns jobbigt periodvis, det är ok. På riktigt, det är ok. Även om inte någon annan säger det. Med det sagt så ska du inte fastna där, i självömkan, utan börja välja mer medvetet.

Hur vill du ha din situation? Vad är det du gör för andra som du inte själv egentligen står för eller mår bra av? Måste du hoppa på det där styrelseuppdraget eller den där festen om du egentligen inte vill?

Vad är viktigast i ditt liv? Just nu, vad är viktigast. Det är det du ska utgå ifrån. Få den biten och det fokuset att funka först innan du bygger på. Lär dig säga nej och skala av. Våga lita till din intuition och att du faktiskt redan vet vad som är rätt för dig bara du tillåter dig att lyssna till dig själv.

Lär känna din kropp genom att återhämta dig och ta pauser istället för att pressa dig själv ytterligare på gymet. Det är också ok om du vill träna, givetvis, men lär dig känna igen när du behöver vila och när du behöver rörelse.

Det är så lätt att vara efterklok, självklart, annars skulle inte ordet finnas. Men tänk om man kan vara efterklok i förväg? Hur då? Genom att ta till sig livsvisdom från människor som har varit 35, inte för att de nödvändigtvis gjorde det bättre eller har svaren, utan för att lyssna till de misstag de gjorde. Ta till dig de små livlinorna de personerna har funnit i efterhand genom att vara efterkloka och göra det till dina superpowers genom att vara föreklok.

Var mer här och nu, missa inte dina barn småbarnsår när de fortfarande vill ha närhet och kryper upp i famnen och somnar där. Där har du något som är mer värt än allt guld på jorden. Har du barn, lyssna till deras historier och undersök deras fantasi när de berättar om sina teckningar. Var närvarande, ögonblicket kommer aldrig tillbaka.

Har du inte barn, njut av livet på de sätt du vill, här och nu. Är jobbet din passion, fantastiskt gör det full ut. Har du något annat du är passionerad för, gör det fullt ut. Håll inte tillbaka, var inte så korrekt. Våga leva!

Våga vara!