Return to site

Du har ett val - att välja för dig

· Personlig utveckling,Insikter,Utbrändhet

Under februari månad har jag delat med mig av förändringar jag själv har gjort och till stor del fortfarande arbetar med. I det här inlägget tänker jag ge mig på en liten sammanfattning så även du, som inte vill gå in på min Instagram eller Facebooksida kan få förslagen till livs i ett sammanställt format.

Jag vill börja med att skriva att förslagen jag ger utgår från mig själv och är saker som jag själv mått bra av att förändra, det betyder inte att det är rätt för dig. Min förhoppning är dock att du ska kunna inspireras och plocka de ax-korn som du känner känns bra för dig och att du verkligen GÖR förändringen du tänker på. Allt börjar alltid med ett stort GÖR.

Innan du startar

Var snäll mot dig själv! Ingen löser att göra alla förändringar på en gång så börja med en eller max två saker och låt de landa i dig, bli till vanor, innan du påbörjar nästa förändring. Även om du känner att du vill genomföra allt på en gång så är möjligheten att du faktiskt fortsätter med förändringen även efter den första tiden större om du tar en sak i taget.

Var snäll mot dig själv! Alla människor trillar tillbaka i gamla vanor. Hjärnan gillar inte nyheter och kommer arbeta för att du ska återgå i dina gamla hjulspår för det är enklast och kräver lägsta nivån av energi. Styrkan du kan arbeta upp ligger i att varje gång detta händer ta dig tillbaka till den förändringen du håller på att implementera och vara snäll mot dig själv i processen.

Varje morgon är en ny dag med nya möjligheter!

Så med det sagt så ger vi oss på att titta tillbaka till februari månads tips och idéer.

Rensa bort för att skapa nytt

För att öppna upp för nya möjligheter, förändringar i våra redan fyllda liv behöver du rensa.

 1. Rensa i din tid. Rensa i din kalender. Skapa luft mellan aktiviteter och åtaganden. Du har ett val om du vill välja för dig eller vara det där lövet som bara styrs av andras behov och önskningar.
 2. Rensa bland dina intryck. Rensa i ditt sociala media-flöde. Vilka inlägg/personer och företag du följer är det som verkligen tillför dig något? Börja välj vad du vill se mer av eller ha mer av i ditt flöde. Av-följ allt annat – det går.
 3. Rensa i energi. Rensa bort sånt som inte är positivt i ditt liv. Sånt som inte ger dig energi. Var kan det vara för dig? ⠀
  Här kommer några förslag från mig:⠀
  🌱Rensa rent fysiskt i garderober - skänk bort kläder du aldrig använder. Det skapar en känsla av tillfredsställelse och luft. Lätthet. ⠀
  🌱Fundera över vilka människor du har i ditt liv som inte tillför dig något. De där energitjuvarna. Vågar du göra något åt dem? Vågar du rensa bort även där? Känn efter. ⠀

Efter rensning skapa nytt

 1. När du har frigjort lite tid är nästa steg att lägga in pauser i din vardag. Jo, faktiskt! Ta en paus. Flera gånger per dag. Ge din hjärna lite hjärnfrid, tid till återhämtning. Efter aktivitet krävs återhämtning. Efter utmaningar krävs en paus. Våra dagar är ofta fyllda av diverse aktiviteter och utmaningar - hur kan du pausa och stanna upp mer i din vardag för att få återhämtning? ⠀
 2. Nästa gång du får en förfrågan om att göra något; oavsett typ av aktivitet – ta en paus och tänk efter. Känn efter. Är det här rätt just nu? Vad vill jag? Utifrån svaret på de frågorna ger du sen ditt svar.
 3. Lyssna på kroppen. Om det är så att kroppen känns trött - då är det nog så. Känner du dig nedstämd eller inte på g - så är det så. Just nu. Det betyder inte att det alltid kommer att vara så. Men om du accepterar att det är så just nu så kan du även ge din kropp det den behöver just nu.
 4. Börja idag med att ställa dig själv frågan: ”vad behöver jag mest just nu?” Och lyssna till svaret.
 5. Acceptera the bad with the good. Livet går upp och ner. Allt är inte alltid lätt - inte för någon. Kan du acceptera det och tillåta dig själv att ha dåliga dagar också, desto lättare blir det. Inte lätt men lättare.
 6. Gör EN • SAK • I • TAGET. Jobba för att göra en sak i taget. På jobbet. I hemmet. Multitasking - det funkar inte. Din hjärna arbetar som allra bäst om den får fokusera sig på bara en sak åt gången. Testa själv får du se.
 7. Vad har du för inställning? Bli medveten om hur dina tankar påverkar vad du tycker om saker och ting. Med ökad medvetenhet kan du också göra förändringar. 

Så där, där var en sammanställning. Jag hoppas att jag kan så ett frö i dig, en vilja att göra en förändring. Att starta någonstans.

Lycka till! Skicka mig gärna ett mail och berättat vad du har gjort och hur det har gått.

Nu vill jag komma ut till din arbetsplats

Det är på vår arbetsplats vi spenderar större delen av vår vakna tid - det är här vi behöver jobba på förändringar. Jag hjälper dig gärna!

Är du arbetsgivare eller helt enkelt vill ha en mer medveten arbetsmiljö på din arbetsplats och vill ha hjälp och inspiration till hur man kan sänka den upplevda stressnivån på ditt företag?

Vi kan tillsammans arbeta för ett företagsklimat med friskare, gladare och mer produktiv och kreativ personal. Jag kommer gärna ut på din arbetsplats och föreläser eller håller i kurser. Kontakta mig för mer information om hur jag arbetar.

Att dela är omtanke

Det här kan vara just vad någon av dina vänner behöver läsa idag. Att dela är omtanke! Du delar enkelt texten med hjälp av sociala medier-knapparna längre ner på sidan