Return to site

Effekten av att skifta fokus

· Personlig utveckling,Insikter

Den här veckan har jag medvetet ändrat fokus till att kanske lyfta alla de saker som livet innebär. Jag vill visa att livet går upp och ner för alla och att det är ok. Bara för att en bild visas i sociala medier innebär inte det hela bilden. Det behövs mer för att skapa en sanning och en helhet av en dag. Det där vet vi ju alla egentligen men ibland glömmer vi bort och gissar att det är därför mina inlägg verkar ha uppskattats - att jag visar mer. Eller hur känner du?

På det stora hela så har jag för närvarande inga större tumlande upplevelser, livet är ganska stabilt just nu och har varit sen ett tag tillbaka. Det gjorde detta fokus till en större utmaning för mig själv än vad jag först trodde. För helt plötsligt blev det att jag fokuserade på alla nyanser, skiftningar i mina dagar, vilket jag i normala fall inte brukar göra. Jag upplever skiftningarna men jag värderar dem inte, och jag har inte i normala fall mitt fokus på de delar jag upplever tråkigare och sämre. Men nu började jag lyfta upp och titta på alla känslor och nyanser. Det blev kort sagt ett helt annat fokus för mig än vad jag brukar ha. Intressant.

Det är fascinerande vad en sådan liten skiftning av fokus kan göra för ändring av upplevelse av en dag. Från att på det stora hela tycka att jag har haft en bra dag, jag mår bra, blev fokuset nu istället på allt jag gått igenom och alla nyanser upp och ner under en dag och framför allt det som inte kändes så gott, härligt eller roligt hela tiden. DÄR är det helt klart lättare att falla in i värderingen av alla upplevelser och där vet jag att det är lätt att fastna och spinna vidare. Jag har gjort det förut.

Men med det sagt, om vi backar en liten bit så betyder ju det att samma skifte borde kunna ske åt motsatt håll. Om du idag upplever dina dagar som bara gråa och värderingen av det gör att det fokuset spinner på. Då borde ju samma skifte kunna göra skillnad även åt andra hållet, kanske bara genom att du väljer att göra något lite mer annorlunda under din dag?

Det betyder ju att du genom att du väljer att ha ditt fokus på saker som mer gynnar dig och släppa taget om de saker som inte gör det, bli lite mer nyfiken på dina känslor och låter dem vara med. Om du arbetar med att öka medvetenheten kring dina tankar och alla historier du skapar för dig själv och om dig själv, faktiskt kan påverka mer än du tror.

Hur låter det?

Är det enkelt? Nej, men det är fullt möjligt och det är just det jag vill visa med detta. Det går att göra om du är villig att göra jobbet.

broken image

Är det så att du är redo att utforska vad du själv kan påverka i ditt liv? Då längtar jag efter att arbeta med dig!

I samtal tar vi dig vidare framåt, utifrån där du befinner dig i dag. Maila mig för att ta reda på mer på kontakt@halsainuet.se.

Jag hoppas att du hör av dig.

Samtalen sker på plats i Kungälv eller på distans via telefon. De är på 60 minuter med fokus bara på dig. Känns det spännande, lockande, pirrigt, bubbligt? Ja, då är det förmodligen information till dig att du ska agera. Hör av dig idag.

kram

Rebecca