Return to site

Ett enkelt sätt till bättre mående

· Personlig utveckling,Högkänslighet

Du vet vad du mår bra av, har kanske till och med börjat välja det mer och mer i ditt liv? Du har hittat en väg eller stig som du vill följa.

Men alla trillar vi ibland av från den väg eller stig vi väljer för oss själva. Låt oss ta ett välkänt fenomen som exempel. SEMESTERN. Så här i efterhand (för många) kan vi kanske göra en liten utvärdering. Vad är det som händer?

Är du en av de som lyckas vara kvar på din väg och håller dig till det som du vet du mår bra av; vad det är vet bara du, det kan vara allt från rätt kost, vald egentid, meditation regelbundet, till träning mm. Är du en av dem som håller fast vid dina goda vanor och tycker att du lyckas bra även i semestertider, hatten av till dig, skriv gärna en kommentar nedan om dina tips. Vi är många som vill inspireras av dig.

För många av oss är det dock så, hör jag från många olika håll, att det är nåt som händer med vårt mindset när vi tar semester. Allt vi byggt upp, allt vi vet vi mår bra av att ha i våra liv, blir av någon anledning inte lika viktigt under semestern. Annat kommer i mellan, andras behov är helt plötsligt viktigare än dina egna.

Men varje gång du trillar bort från det där du vet att du vill, du vet att du mår bra av, kan du alltid hitta tillbaka igen.

Det behövs inga stora saker för att må bättre i det lilla. Jag skulle vilja sticka ut hakan och säga att det börjar med några få enkla frågor.

Sen om du väljer att lyssna och agera utifrån svaren, det är helt upp till dig. Men genom några enkla frågor har du svaren på du hur du kan må bättre. Allt går alltid så mycket bättre om man vet vad det är man vill, åt vilket håll det är man egentligen vill gå.

🧡Börja med att vara snäll mot dig själv; det är ok att situationen gör att det är annorlunda. Semestertider är exempelvis annorlunda mot vardagarna. Fler människor ska ses, familj är hemma och man får mindre tid till ensamhet. Kost och annat förändras kanske för att det mer kalasigt. Det är ok -börja med det.

🧡Börja med att skapa en medvetenhet om hur du VILL ha det och utgå från den, skapa hur du vill ha det. Hur? Genom att fråga dig själv. Där och då kan en eventuell frustration, irritation och nedstämdhet påverkas till ett bättre mindset.

Ställ dig själv frågor, varje dag, flera gånger om dagen;

- Vad vill jag välja idag?

- Vad vill jag välja här och nu?

- Hur vill jag ha det idag?

- Vad vill jag ta mig tid för idag?

- Vad går jag igång på idag?

Tankarna och autopiloten kan säga en sak men lyssnar du till din kropp och din intuition kan svaret vara något helt annat, och det är det sistnämnda min fina vän som du ska lyssna på........

Var öppen för att det är ok om det inte blir exakt som du tänkt dig.

Var snäll mot dig själv i processen.