Return to site

Tömd på energi

· Högkänslighet,Insikter,Personlig utveckling

Att känna sig tömd på energi. Hur känns det? För mig känns det precis så som uttrycket antyder; att känna mig tom, energilös. Det kan kännas som om musten sugs ur en och lämnar en utan vilja eller ork att göra något mer. Jag känner mig matt och orkeslös. När det känns som om energin försvinner så försvinner också ofta glädjen och viljan att göra något annat än att bara lägga sig ner och vila för att på så sätt återfå den energin som man kanske kände att man hade innan.

Så tyckte jag väldigt länge att det kändes. Tills jag fick en perspektiv-ändring.

Jag ska berätta mer. Kanske det även kan förändra ditt perspektiv. Kanske kan det få även dig att ta förarsätet i situationen och ditt liv och faktiskt välja hur du vill att det ska kännas snarare än att du åker i passagerarsätet och bara följer med utan egen vilja. Låter det intressant?

Jag ska försöka förklara ur ett annat perspektiv.

Tänk om allt är energi, att även känslor och våra tankar är energier, vi är energier. Enligt kvantfysiken är det ju så. Energier rör sig hela tiden, allt förändras så även vi. Som högkänsliga känner vi ofta av dessa energier mer än icke högkänsliga. Tänk om du inte kan tappa din energi, du är ju energi hela tiden? Tänk då om du inte kan bli av med din energi, du kan inte tömmas på energi. Vad är det då som egentligen händer när vi känner oss energilösa?

Tänk om det istället är så att du tar på dig andras tyngd och andras energier? Som högkänslig verkar det som att vi lätt tar på oss andras känslor, tankar och energier, vi tar ansvar för hur andra mår och verkar genom att lägga deras energier på oss själva, omedvetet.

Tänk om det därmed är så att när du känner dig energilös så är det egentligen så att du har tagit på dig andra personers energier? Hur verkar det? Känns det konstigt och helt uppåt väggarna eller har jag en poäng? Du vet ju att detta är ju bara mitt perspektiv, men det har varit en life-changer för mig.....Skriv gärna en kommentar nedan på hur din reaktion på detta blogginlägg är, spontant, bara nåt ord…..

Energier är i rörelse hela tiden. Tänk om det då är så att du, lika lätt som du tar på dig andras energier och känner dig tung, energilös, lika lätt kan du låta energin gå vidare – släppa taget om den? Det kanske inte är din energi att börja med, det du känner är tungt kanske inte är ditt?

Sen jag började arbeta utifrån detta perspektivet så har jag känt mig så mycket gladare, lättare, haft mer energi och jag har upplevt att jag sitter vid förarplatsen i mitt liv. Jag är inte med-passagerare längre. Jag styr och kan välja.

Så när jag känner att det känns tungt i mig så frågar jag mig själv ”är det här min tyngd? Kommer det jag känner ifrån mig eller någon annan?” Svaret på frågorna känner jag i mig, jag vet utifrån min intuition om det är mitt eller någonannans. Blir det ännu tyngre i mig så är är det inte mitt. Då har jag ett val, jag kan låta andras känslor och tankar och energier gå vidare, jag släpper taget om dem.

Jag har märkt sen jag började ställa mig dessa frågor så är det oftast inte så att det är min egen tyngd jag går och bär på utan någon annans. Givetvis kan det vara min tyngd ibland också och då går jag vidare och ställer mig frågor såsom, vad behöver jag just nu? Vad behöver du kroppen, även här vet jag utifrån min intuition vad jag behöver. Som högkänslig så vet du, du bara vet.

Låter detta hur konstigt som helst eller tycker du att det låter spännande. Är det svårt att förstå? Ja, förmodligen, men ibland behöver man inte förstå allt. Ibland behöver man bara göra för att testa på. Först då kan man utvärdera.

Högkänslighet Blogg om högkänslighet, mindfulness, stresshantering och hälsa


Vill du ha mer löpande inspiration och information från mig?

Klicka påknappen nedan och skriv bara "jag vill ha mer" i mailet som skapas så
lägger jag till dig till min mailinglista som jag skickar ut värde till
regelbundet. Du kan när du vill avregistrera dig så klart. (GDPR gäller)

Allt gott till dig så länge!

kram Rebecca