Return to site

Det är de små sakerna

· Personlig utveckling,Insikter

Vad gör du för att må bra?

Reflekterar du över det någon gång, ger dig själv en high-five när du gjort bra saker för dig själv och försöker göra det oftare? Eller är det så att det bara slumpar sig, ibland blir det bra, ibland blir det sämre?

Funderar du över vad du vill ha mer av i ditt liv? Vad det är som är viktigt för dig? Vilken riktning du vill ha i livet? Ser du sen till att du håller dig till den riktningen? (Självklart är det ok att ändra sig efter vägen, det är just därför jag benämner det som riktning och inte som "målet" - en riktning kan du alltid ändra utan att behöva klanka ner på dig själv).

Jag försöker ge mig själv stunder för just det, att reflektera över vad jag tycker fungerar bra i mitt liv och göra mer av det, hålla kvar vid det som känn rätt och lätt i mig så länge det fortfarande känns bra, samt lära mig av det som inte fungerar lika bra.

Jag vet att det kan vara svårt att få tillfällen till reflektion, så jag hade bokat in två halvdagar med mig själv då jag verkligen skulle fundera över frågorna:

  • Vad drömmer jag om? 
  • Vilka drömmar är mest viktiga för mig och gör mest för mig just nu för att leda mig framåt åt den riktning jag vill gå i livet? Med andra ord; vilket fokus vill jag ha - det du fokuserar på det är där du lägger din energi. 
  • Jag lokaliserade mina fokusområden både inom min verksamhet samt privat för att veta att jag just lägger min energi på rätt saker.
  • Slutligen ställde jag mig frågor som
    • Vad är viktigt för mig varje dag? Hur vill jag skapa mina dagar? Vad kan jag göra för att få rätt mindset inför och under dagen?
    • Vad är viktigt för mig varje vecka? Vad är det jag vill ha mer av samt mår bra av?
    • Vad är viktigt för mig varje månad?

Det jag kom fram till kommer INTE strukturera sönder mina veckor och skapa en massa "måsten" i mina dagar. Men det ger mig en möjlighet att ta val baserat utifrån den riktning jag vill gå just nu.

Det kommer även göra mig medveten om jag är ute och svävar någonstans och förhoppningsvis fånga upp mig och snällt mot mig själv landa i där jag vill vara.

Det är också helt ok att ändra sig längs med vägen. För att det känns rätt och lätt för mig just nu så betyder det inte att det kommer att fortsätta vara det, så därför är en av månadspunkterna att jag just ska skapa reflektionstid med mig själv för att se att min riktning fortfarande stämmer.

Blogg om hälsa inifrån, mindfulness och högkänslighet

Mycket av det jag kom fram till och även SKREV NER är ingen rocket science. Det är de där små sakerna. De grundläggande sakerna.

Det är precis som i bilden ovan, du behöver de där större plattare stenarna i botten för att stentornet ska stå stadigt och för att du ska kunna bygga vidare uppåt, högre. Se de större plattare stabila stenarna som de saker du gör varje dag, regelbundet för att få en stabil grund i dina dagar, i livet.

Ibland glömmer vi bort de där banala sakerna, de sakerna som kan te sig obetydliga men det är just de som gör att det funkar i det långa loppet. Som vi behöver för att sen kunna bygga högre, upp mot himlen och testa på och göra alla de där saker vi vill göra och uppleva i vårt liv.

Flera saker är på G i höst. Se nedan för lite information.

Mindfulnesskurser i höst Kungälv nära Göteborg

Mindfulnesskurser i höst

Två kursstarter 5 september och 23 oktober. Har du någon gång funderat över att du vill lära dig mer om dig själv och få hjälpmedel till det DÅ SKA DU anmäla dig till någon av dessa kurser, du kommer inte att ångra dig. Klicka på länken ovan för att läsa mer om detta.

Alla kurser hålls i Kungälv 20 minuter från Göteborg. Jag håller till i lokaler 3 minuter från motorvägen.

Är det så att du går och funderar men ännu inte bestämt dig utan vill veta mer:

onsdag den 29 oktober bjuder jag in till en informationsträff om mindfulness i samtalsform där du har möjlighet att ställa ALLA dina frågor, jag berättar om mindfulness och vi har en trevlig stund. Här har du all information till det evenemanget.

Anmäl dig så jag vet att just du kommer på kontakt@halsainuet.se. Tack och varmt välkommen!

Boosta dig själv och välja att leva livet

Tisdag den 2 oktober drar jag igång höstens version av kursen Boosta dig själv som just som namnet syftar på är att boosta dig. Klickar du på länken ovan kommer du till sommarens version men upplägget är detsamma. Inom kort kommer mer information och jag öppnar anmälan snart. Vill du vara med nästa gång maila mig redan nu på kontakt@halsainuet.se. Varmt välkommen!

Tidigare deltagare skulle beskriva kursen som:

"En investering i ett lugnare och mer jordat jag"

"En kurs för dig själv som får dig att stanna upp och tänka till så du inte fortsätter rusa på. En kurs som får dig att må bättre och hjälper dig till själv hjälp.

"Man får möjlighet till att stanna upp och man erbjuds enkla övningar/verktyg för att må bra. Att man med stöd av erfaren och varm kursledare får möjlighet att pröva olika saker i vardagen som ger positiv effekt på hur man mår."

"Denna kurs är till alla som behöver bygga upp en tro och kärlek till sig själva eller hitta sig själva i vardagspusslet. En fin kurs med mycket vägledning och inspiration till att välja att vilja leva livet fullt ut!"

Individuell coaching i stresshantering eller vägledning i mindfulness

Jag tar gärna emot dig individuellt och hjälper dig med det du vill ha hjälp med i din vardag. Vi utgår från var du är just nu och bygger på de där större stenarna i grunden så du kan växa uppåt och må bättre i din vardag.

Samtalen går alldeles utmärkt att köra på distans via videolänk.

HSP-terapi och testklienter

Det här är spännande på riktigt och gör att jag fortsätter att utveckla mig och min kunskap. Under min utbildning till HSP-terapeut behöver jag testklienter. Just nu får du ett otroligt rabatterat pris så hör av dig till mig om du vill vara med och leka.

Samtalen hålls antingen på plats hos mig i Kungälv utanför Göteborg men går också alldeles utmärkt att ha via telefon - de flesta hålls faktiskt på detta sätt.

SLUTLIGEN

Hör av dig om du har frågor eller om du vill att jag kommer till din arbetsplats och pratar om stresshantering eller mindfulness.

 

Jag hoppas att vi ses eller hörs i något sammanhang nu under hösten.

 

Med värme och närvaro

Rebecca

SLUTLIGEN

Hör av dig om du har frågor eller om du vill att jag kommer till din arbetsplats och pratar om stresshantering eller mindfulness.

Jag hoppas att vi ses eller hörs i något sammanhang nu under hösten.

Med värme och närvaro

Rebecca