Return to site

Lita på sin intuition

· Personlig utveckling

Hur vet man när nåt är rätt eller inte?

Jag inspireras av personer som vågar lita på sin intuition, som vågar säga ja eller nej utifrån vad hjärtat och själen säger till dem och utifrån det skapar sina liv. Kalla det magkänsla, intuition eller hjärtat - det spelar ingen roll. Det viktiga är att de vågar lita på sig själva och lyssnar till sin egna visdom.

Jag vill också vara sån. För mig är det en del av att vara sann mot sig själv, något som jag strävar mot och vill vara.

Men när vet man att det man känner är rätt? Att det man känner är utifrån ens intuition eller utifrån vad huvudet säger till en? Jag har svårt att skilja på detta, eller kanske snarare svårt att uppfatta min egna intuition alla gånger. Men jag jobbar på det och lär mig hela tiden, vid varje beslut - stort som litet.

För några dagar sen fick jag en fråga om jag ville vara delaktig i nåt som skulle kunna innebära en stor förändring för min framtid bara jag ville lägga manken till. Frågan kom från ett väldigt oväntat håll och var därmed mycket smickrande. Tankarna har gått fram och tillbaka hela tiden sen dess, för och nackdelar. Samtidigt har jag varit osäker på vad min intuition säger, är det rätt eller fel? Lätt eller tungt?

Men så kom jag på det; inte nån gång sen jag fick frågan och under alla tankar och frågeställningar har min själ sjungit. Jag vet hur det känns när själen säger ja. Det känns på ett speciellt sätt och den känslan har inte infunnit sig.

När jag kom på det så blev det så tydligt, det här är inte menat för mig, inte i den formen, inte nu i alla fall.

Jag är stolt över mig själv och mitt beslut.

broken image