Return to site
· Personlig utveckling

Har du något som du känner att du brinner för? Något som får din själ att sjunga? Som inspirerar dig och som du mår bra av? Som du kanske även kan sprida vidare till andra, som ett mission i livet?

Funderar du på det någon gång?

broken image

Det absolut lättaste är givetvis att fundera på sådana "stora" frågor när man mår bra, när man är i ett flow i livet och mår bra psykiskt. Så om du befinner dig på en bra plats i livet just nu, varför inte utnyttja det tillfället till att öppna upp för ännu mer positiva bitar genom att fundera över vad du brinner för och vad du vill ha mer av i ditt liv? Att speca upp och skriva ner drömmar och dina må-bra-saker.

Jag har länge önskat göra detta. Det har funnits med som en önskan länge men av någon anledning har jag inte kommit till skott. Varför? Skulle gärna vilja skylla på tidsbrist osv men tyvärr är nog orsaken större än så. När jag verkligen är ärlig med mig själv är nog orsaken till att jag inte gjort det tidigare en rädsla. En rädsla att sätta igång något, en process, som skrämmer mig. En rädsla att faktiskt gå den vägen jag vill gå och vara tvungen att släppa taget om min comfort zone.

Så idag hade jag äntligen bestämt mig för att börja, men det kändes fel, jag var inte förberedd tillräckligt tyckte jag. Uttryckte detta till en klok vän och fick svaret att bara göra, bara börja! Det blir ALDRIG rätt tillfälle. "Du kommer aldrig få en redo-känsla, och du ska inte ha det heller för det är en process och en process är levande." Se bara till att starta idag, börja i liten skala - steg för steg.

Tack för de kloka orden.

Så idag är det moadbord in the making, med bilder ord och former. Lite, lite, bit för bit men jag påbörjar processen.

Ikigai är den japanska termen för "meningen med livet". För att uppnå ikigai sägs det att man ska

  • Reda ut vad man älskar att göra.
  • Reda ut vilka behov som finns i världen.
  • Reda ut vad du kan få betalt för.
  • Reda ut vad du är bra på.

Så det är bara att sätta igång att fundera, reflektera och skriva ner - skapa ditt egna moodboard.

Lycka till! Vem vet vad det kan leda till......

Hör gärna av dig till mig med idéer och egna tankar kring ditt moodboard och din ikigai till kontakt@halsainuet.se