Return to site

Förändringar är läskigt

· Personlig utveckling

Förändringar är läskigt, på riktigt.

 

Att genomföra en förändring kräver att du stiger ut i det okända och du har ingen aning om hur det kommer bli, förutom att kanske någon i din närhet försäkrar dig om att det kommer att bli bra. Du har kanske ingen egen erfarenhet av att göra exakt den förändringen du tänker att du ska ge dig på. Men kanske har du erfarenheter från tidigare tillfällen när du har gjort något liknande?

 

Kan du komma på ett tidigare tillfälle när du gjort något annorlunda, påbörjat en förändring, gjort något du inte gjort förut, där du kastade dig ut i det okända? Vad det är vet bara du, men hur kändes det efteråt? När du hade klarat av det, genomför det du bestämt dig för? Litet som stort. Kände du dig större, stolt över dig själv, kanske ”on top of the world”? Tänk om du kan få den känslan även den här gången med det du kanske står inför nu. Hur härligt hade inte det varit?

 

Vi lär oss av våra tidigare erfarenheter, och begränsar oss tyvärr också av samma anledning. För det finns ju faktiskt ingenting som säger att det du upplevt tidigare kommer att hända även denna gången, så egentligen gynnar det dig ju mer om du helt enkelt släpper alla tidigare erfarenheter och värderingar och ser vad just det här tillfället kan ge dig.

 

Förändringar kräver att vara i ett visst obehag en stund. Låter det läskigt?

 

Obehaget grundar sig i att du inte vet eller inte upplever den där känslan av kontroll som vi så gärna vill ha. För det är för dig otrampad mark. Men vet du, det är ok, det är ok att känna så, och det handlar om ett tag. Så kan du tänka dig att ge dig själv ett tag, en stund i obehag och vara snäll mot dig själv, OCH ändå genomföra det du tänkt - då kommer det hända saker

.

Vi är inte vana i att vara i obehag, allt ska alltid kännas så himla bra. Ofta vill vi lösa problemen = obehaget så vi slipper befinna oss där. Men tänk om du inte behöver lösa något denna gången? Tänk om du inte heller behöver backa tillbaka därifrån du kom utan i stället lita på att det blir bättre, allt förändras, bara du tillåter det att ske.

 

Och ur obehaget kommer nåt mer, nåt annat, insikter, storheter, DU.

 

Så tillåt dig själv att prova på det du längtar efter, vad det nu än är. Tillåt dig själv att vara i obehaget en stund. För i obehaget, det är där förändringarna sker. Så obehag i det här fallet är något positivt, om du har valt det själv.

 

Känner du, trots läskiga tankar om något okänt, att du vill göra förändringar i ditt liv? Du är redo att ta ett steg åt en annan riktning? Nedan har du kommande kurser.

BOOSTA DIG SJÄLV

kursstart 2 oktober

kurs på fem veckor

online

sista anmälningsdag fredag 28 september kl 23:59

online-kursen med syfte att boosta dig själv, lyfta dig själv, öka medkänslan till dig själv och kanske vända lite på ditt perspektiv till ditt liv och din vardag.

läs mer här

MINDFULNESSKURS

kursstart 23 oktober

kurs på 8 veckor

på plats i Kungälv, Rollsbo

Lär dig att förhålla dig till din vardag, dina tankar och dina känslor, bli mer medveten och närvarande i ditt liv

läs mer här