Return to site

Måste du definiera dig?

· Personlig utveckling,Utbrändhet,Högkänslighet

Känner jag så här eller påverkas jag av det här just för att jag är högkänslig, eller är det ett av symptomen av att jag återhämtar mig från utmattningssyndrom?

 

Det var en fråga jag återkom till ofta ett tag. Det kändes viktigt för mig, att veta. Att veta varför jag kände som jag gjorde eller behövde vila och återhämta mig som jag gjorde kändes viktigt. Att jag påverkades så starkt av olika miljöer, ljud och omgivningar. Jag hade fått höra att man kunde bli extra känslig för intryck, ljud mm när man någon gång varit sjuk av stress. Jag visste även att jag fortfarande behövde mycket återhämtning just på grund av detta.

 

Det var lite av anledningen till att jag ville veta. Jag ville veta om det skulle gå över, om det var tillfälligt, och därmed därmed ”bara” en effekt av utmattningen jag tog mig igenom, ett symptom. Jag ville veta om allt jag upplevde bara var tillfälligt och att jag med tiden skulle återgå till den person jag varit innan. Jag inbillade mig att den vetskapen skulle ge mig en chans att lättare acceptera det jag upplevde som jobbigt.

 

Var det så att det inte var en effekt av att gå igenom en utmattningsfas utan att det faktiskt egentligen var en del av mig, som jag inte hade tillåtit mig att veta om innan, ville jag veta det. Kanske skulle det bli lättare att acceptera mina verkliga behov.

 

På något sätt blev det viktigt att veta vad som var vad.

 

Jag kände mer än jag någonsin gjort tidigare, påverkades starkare av intryck än innan jag kraschade. Jag behövde mer återhämtning och vila och framför allt mer lugn och tid för mig själv än tidigare, då jag inte fattat grejen med att vara med sig själv och att det ens var ett behov. Det här var en helt ny sida av mig som jag inte kände eller förstod mig på speciellt bra.

 

Instinktivt förstod jag ändå att det här var en ny person jag behöver lära känna. För att må bra.

 

Ju mer medveten jag blev förstod jag även att det här förmodligen alltid hade varit jag, men att jag inte hade tillåtit mig att känna den personen innan.

 

Jag sökte......först hade jag läst på om utmattningssyndrom, nu läste jag på om högkänslighet, ville veta mer. Så som jag gör när jag står inför något jag inte vet mycket om. Jag läser på. Lär mig mer.

 

Jag vände mig till personer som var kunniga inom området med egentligen bara en fråga; ”handlar allt det här om att jag är högkänslig eller är det enbart på grund av att jag har varit utmattad?”

 

Jag blev egentligen bara mer frustrerad för jag fick aldrig svar på min fråga. Ingen av de personer jag vände mig till hade ens fokus på det jag ville veta, än mindre gav de mig något svar.

 

Nu förstår jag varför.

 

De såg mig utifrån den person jag var när de träffade mig, inte varför jag var den jag var, inte heller utifrån hur jag hade varit. De sökte inga förklaringar utan såg mig som den fantastiska person jag faktisk är och även var då. Och det var utifrån den synen de mötte mig.

 

Nu så här i efterhand är jag tacksam för det. Spelar det egentligen någon roll?

 

Det är ju hur jag är just nu och hur jag upplever mig själv och omgivningen just nu som är det viktiga. Det är ju hur jag tar om hand om mig själv och förvaltar den fantastiska person jag är nu som spelar någon roll.

 

Eller?

 

Vi har alla med oss lärdomar och erfarenheter i våra livs-ryggsäckar, men det som räknas är vad vi gör sen på grund av dem, eller kanske snarare tack vare dem. Tänk om vi hela tiden kan fortsätta lära oss. Bli bättre versioner av oss själva. Oavsett vilka erfarenheter vi har sen tidigare och vad vi varit med om innan.

 

Tänk om du därmed inte heller behöver definiera dig, inte behöver finna den rätta definitionen på dig. För vems skull gör du det? Kanske räcker det bara med att du vet hur du fungerar just nu och vilka behov du har just nu.

 

Att du är den du är just nu.

broken image

FÖR DIG SOM VILL TA KOMMANDOT ÖVER DITT LIV:

15 mars onlinekurs i mindfulness. Läs mer här.

26 mars mindfulnesskurs för dig som bor nära Kungälv. Läs mer här.

HÖGKÄNSLIGHET

Jag söker löpande test-klienter under tiden jag utbildar mig till HSP-terapeut. Denna tillåtande och kraftfulla samtalsterapi tar dig till kärnan och löser upp hinder från grunden. Vi arbetar med känsloterapi och förändringsprocesser som ändrar ditt perspektiv på livet.

Priserna är kraftigt rabatterade under tiden jag utbildar mig. Maila mig för mer information kontakt@halsainuet.se

STÄRK DIG SJÄLV

Första gruppen med kursdeltagare till webbkursen Stärk dig själv är i full gång. De vrider och vänder på sig själva och sitt perspektiv och får utmanande och förändrande uppgifter att reflektera över. På egen hand lär de sig att stärka sig själva inifrån utifrån ett självledarskap.

Är du intresserad av att delta? Läs mer här och skicka din intresseanmälan redan idag.

broken image

Vill du läsa mer av det jag funnit fungerar för mig, det där lilla som kan göra skillnad? Varsågod att ta del av guiden DET LILLA. Här har du länken till att ladda ner din guide helt gratis. Varsågod.

allt gott så länge

med värme

Rebecca