• JAG ÄR JAG OCH JAG ÄR OK

 • MIN STORY

  Rebecca Hedberg

  Jag har med min bakgrund som civilekonom arbetat många år med ekonomi, logistik och marknadsföring och har skapat mig en erfarenhet från diverse olika branscher; bank, sportkläder, hemelektronik.

   

  Livet rullar på. Jag har två barn och bor i Kungälv med min familj sen 2006. Familjelivet är stabilt och jag har fina vänner. Parallellt med jobb har jag instruerat i gruppträning i många år, träning har alltid varit en del av mitt liv.

   

  Jag känner mig stark, tränar regelbundet, tycker att jag har kontroll på saker och ting. Känner väl att jag inte mår bra på jobbet men annars så känns min omgivning bra. Det här var då.

   

  En dag går det inte längre. Min kropp säger stopp, stänger av. Diagnosen är utmattnings-syndrom. Jag blir tvungen att mot stanna upp. Blir tvungen att börja lyssna på min kropp. Verkligen lyssna. Men samtidigt också att långsamt börja göra förändringar.

   

  Det var så det började....

  Eller kanske var det bara en förändring av något som redan hade börjat....

 • Jag tror att första steget är att börja lyssna på kroppen, nästa steg är att göra förändringar. Göra en åtgärd. Stanna upp. Skala ner. Bromsa. Bli mer medveten. Av egen erfarenhet så vet jag att det inte är lätt att stanna upp. Jag hade själv värk i axlar och nacke mer eller mindre i 10 års tid innan jag blev tvungen att stanna upp. Mot min egen vilja, men för att kroppen hade skrikit för länge utan att jag hade lyssnat på den.

   

  Genom att bli tvungen att lyssna inåt och på min kropp har jag lärt mig massor och jag började förstå hur viktigt det är att stanna upp. På riktigt. Nästa steg var att göra förändringar vilket jag gjorde; skalade av, bromsade, tog om hand, kände inåt, uppmärksammande. Det låter kanske lätt men det har varit omtumlande med många motgångar och bakslag längs med vägen. Sakta, sakta började jag läka.

   

  Det började gro en längtan att dela med mig av det jag lärde mig till andra. Att hjälpa andra att stanna upp innan de också gick för långt. Att börja lyssna inåt. Sätta sig själv i första rum för att sedan kunna ta hand om andra. Att börja ta beslut utifrån mig själv för att må bra och kunna vara den person jag vill vara, för mig själv och för de i min omgivning.

  Jag utbildade mig till mindfulnessinstruktör då mindfulness har varit en stor del av min återhämtning från utbrändhet. Att öva mig i mindfulness, tillsammans med yoga och meditation har lärt mig oerhört mycket om mig själv. Hur jag agerar och vill agera. Hur jag tänker och vilka tankar som hör ihop med olika reaktioner i kroppen och olika känslor. Hur känslor sätter sig i kroppen och att det kanske är en känsla det handlar om när jag är stel i axlarna och inte bara en fysisk anledning.

   

  Mindfulnessträningen och alla de kurser jag har hållit inom mindfulness sen dess har gett mig och lärt mig mängder om mig själv. Men det var fortfarande något mer jag längtade efter.

   

  Jag kom i kontakt med begreppet högkänslighet och kände att det gäller ju mig. Det är ju spot on! Det klingade rätt i mig och jag började förstå hur jag fungerar som person, vad jag behöver inte på grund av att jag är högkänslig utan att jag har behov och det är ok och de behöver lyssnas på. Mer och mer formar jag den person jag är och vill vara. Den person jag kanske har längtat efter att vara hela mitt liv, nu när jag tänker på det.

   

  Det kom en ny längtan att kunna möta människor på ett djupare plan, det finns så oerhört mycket där att utforska som jag inte hade verktyg eller redskap att möta. Samtidigt fanns det en längtan att lära mig mer om mig själv. Den här resan inom personlig utveckling hade bara börjat.

   

  Möjligheterna att gå en utbildning till samtalsterapeut för högkänsliga öppnade sig och för det är jag så oerhört tacksam. Där har jag fått verktygen som fått mig att må bättre inifrån än jag någonsin gjort tidigare. Även om det kanske inte alltid syns utanpå så är det så det känns, i mig.

   

  Nu är det dags för mig att dela med mig än mer, skapa eget och skapa mer.

   

  Sen 2018 arbetar jag enbart med mitt egna företag Hälsa i Nuet och för det är jag så fantastiskt stolt och tacksam. Jag får mängder med feedback och fina ord från följare på sociala medier och från alla de jag träffar på mina kurser, klasser och samtal. Stort tack för det. Jag vet att jag gör något bra och att jag bidrar till ett bättre mående hos så många. och det vill jag fortsätta med.

   

  Jag hoppas att vi ses någon gång framöver i något sammanhang. Jag finns här och jag hjälper dig gärna på din resa.

   

  Jag älskar att inspireras och jag älskar att lära mig mer. Jag kommer förmodligen alltid att fortsätta att söka, lära mer och utvecklas under tiden. Finns det ett annat sätt?

   

  Nu ser jag annorlunda på livet, med ett annat fokus. Med en utgångspunkt i att:

  jag är aldrig fullärd, jag lär mig hela tiden och ibland är det saker jag inte ännu har lärt mig

  varje situation ger mig en chans att lära mer, även om jag inte gillar det där och då

  jag är värdefull och har rätt att må bra

   

  Jag hoppas att jag får inspirera även dig till att leva ditt liv och må bra i det.

  med värme

  Rebecca

  All Posts
  ×