• "Jag har lärt mig lyssna på mig själv och agera utifrån det."

 • MIN STORY

  Rebecca Hedberg

  Jag har med min bakgrund som civilekonom arbetat många år med ekonomi, logistik och marknadsföring och har skapat mig en erfarenhet från diverse olika branscher; bank, sportkläder, hemelektronik.

   

  Livet rullar på. Jag har två barn och bor i Kungälv med min familj sen 2006. Familjelivet är stabilt och jag har fina vänner. Parallellt med jobb har jag instruerat i gruppträning i många år, träning har alltid varit en del av mitt liv.

   

  Jag känner mig stark, tränar regelbundet, tycker att jag har kontroll på saker och ting. Känner väl att jag inte mår bra på jobbet men annars så känns min omgivning bra. Det här var då.

   

  En dag går det inte längre. Min kropp säger stopp, stänger av. Diagnosen är utmattnings-syndrom. Jag blir tvungen att mot stanna upp. Blir tvungen att börja lyssna på min kropp. Verkligen lyssna. Men samtidigt också att långsamt börja göra förändringar.

 • Jag tror att första steget är att börja lyssna på kroppen, nästa steg är att göra förändringar. Göra en åtgärd. Stanna upp. Skala ner. Bromsa. Bli mer medveten. Av egen erfarenhet så vet jag att det inte är lätt att stanna upp. Jag hade själv värk i axlar och nacke mer eller mindre i 10 års tid innan jag blev tvungen att stanna upp. Mot min egen vilja, men för att kroppen hade skrikit för länge utan att jag hade lyssnat på den.

   

  Genom att bli tvungen att lyssna inåt och på min kropp har jag lärt mig massor och jag började förstå hur viktigt det är att stanna upp. På riktigt. Nästa steg var att göra förändringar vilket jag gjorde; skalade av, bromsade, tog om hand, kände inåt, uppmärksammande. Det låter kanske lätt men det har varit omtumlande med många motgångar och bakslag längs med vägen. Sakta, sakta började jag läka.

   

  Det började gro en längtan att dela med mig av det jag lärde mig till andra. Att hjälpa andra att stanna upp innan de också gick för långt.

  Jag utbildade mig till mindfulnessinstruktör då mindfulness har varit en stor del av min återhämtning från utbrändhet. Jag vill använda mig och dela med mig av mina erfarenheter av den resa jag gjort från det att jag kraschade och brände ut mig till där jag är idag. En person som fortfarande arbetar mycket med sig själv. Varje dag. Som lär sig massor om sig själv och andra. Varje dag.

   

  Kanske kan jag bidra med att sprida mer lugn, medvetenhet och glädje. Jag hoppas det. Det gensvar jag får från olika håll bekräftar detta och inspirerar mig att fortsätta och bekräftar att jag är på rätt väg. De positiva effekter som människor, som jag har hjälpt med mindfulness, har delat med sig av bekräftar också att jag är på rätt väg.

   

  Jag har funnit min stig som jag behöver följa för att må bra. Jag delar med mig av mina tips och trix för att kanske inspirera även dig till att hitta dina. Stigen är inte alltid rak; ibland kommer det nya vägar att välja och ibland trillar jag av den och behöver hitta tillbaka. Men jag lär mig mer och mer vad jag mår bra av. Lyssnar på mig själv och min kropp.

   

  Rebecca

 • Mindfulness Hälsa i Nuet kurser föreläsningar och workshops
  All Posts
  ×