•  

   

   

   

   

   

   

   

  JAG ÄR JAG OCH JAG ÄR OK

 • MIN STORY

  Rebecca Hedberg

  VEM ÄR JAG NU?

  Mitt namn är Rebecca Hedberg och idag arbetar jag sedan drygt fyra år med att bidra till mental hälsa, öka medvetenheten kring att vi kan välja och påverka kanske mer i våra liv än vad vi själva tror.

   

  Jag är diplomerad högkänslig samtalsterapeut, diplomerad mindfulnessinstruktör och yogalärare. Jag är själv högkänslig och erfarenhet av att gått igenom ett utmattningssyndrom. Nu arbetar jag för att hjälpa andra att lära sig mer om sig själva. Att våga vara mer av den person du är.

   

  VEM VAR JAG DÅ?

  Det inte alla vet är att jag har en bakgrund som civilekonom. Jag har arbetat många år inom ekonomi, logistik och marknadsföring inom diverse olika branscher; bank, sportkläder, hemelektronik.

   

  Livet rullade på. Familjelivet är stabilt med man och två barn, och jag har fina vänner. Jag känner mig stark, tränar regelbundet, tycker att jag har kontroll på saker och ting. Känner väl att jag inte mår bra på jobbet men annars så känns min omgivning bra. Det här var då.

  broken image
 • broken image

  BÖRJAN TILL FÖRÄNDRING

  En dag går det inte längre. Min kropp säger stopp, stänger av. Diagnosen är utmattningssyndrom. Jag blir tvungen att stanna upp. Blir tvungen att börja lyssna på min kropp. Verkligen lyssna. Känna allt det jag inte hade känt på många år. Men samtidigt också att långsamt börja göra förändringar.

   

  Det var så det började....

   

  Eller kanske var det bara en förändring av något som redan hade börjat....

   

  Det jag gjorde, eller tvingades till att göra var att börja lyssna på kroppen, nästa steg var att göra förändringar. Göra annorlunda. Känna av, känna efter. Skala ner. Bromsa. Bli mer medveten. Kroppen hade skrikit för länge utan att jag hade lyssnat på den. Nu lyssnade jag.

   

  JAG SÖKTE OCH LÄRDE MIG

  Genom att bli tvungen att lyssna inåt och på min kropp har jag lärt mig massor och jag började förstå hur viktigt det är att stanna upp. På riktigt. Nästa steg var att göra förändringar vilket jag gjorde; skalade av, bromsade, tog om hand, kände inåt, uppmärksammande, tillät mig känna.

  Det låter kanske lätt, men det har varit omtumlande och fruktansvärt jobbigt med många motgångar och bakslag längs med vägen. Jag önskar ingen annan att gå igenom det jag gått igenom. Samtidigt är jag oerhört tacksam för att min kropp sa stopp, tacksam för allt jag faktiskt har gått igenom och lärt mig längs med vägen. För jag tror att jag hade aldrig lärt mig allt det jag vet och är medveten om idag om jag inte hade kraschat.

   

  ÖNSKAN ATT BIDRA TILL ANDRA

  Det började gro en längtan att dela med mig av det jag lärde mig till andra. Att hjälpa andra att stanna upp innan de också gick för långt. Att hjälpa andra att börja lyssna inåt. Sätta sig själv i första rum för att sedan kunna ta hand om andra. Att börja ta beslut utifrån sig själv för att må bra och kunna vara den person du vill vara, för dig själv och för de i din omgivning.

   

  MINDFULNESS

  Jag utbildade mig till mindfulnessinstruktör då mindfulness har varit en stor del av min återhämtning från utbrändhet. Att öva mig i mindfulness, tillsammans med yoga och meditation har lärt mig oerhört mycket om mig själv. Hur jag agerar och vill agera. Hur jag tänker och vilka tankar som hör ihop med olika reaktioner i kroppen och olika känslor. Hur känslor sätter sig i kroppen och att det kanske är en känsla det handlar om när jag är stel i axlarna och inte bara en fysisk anledning. Att det är ok att bara vara.

   

  HÖGKÄNSLIGHET

  Jag kom i kontakt med begreppet högkänslighet och kände att det gäller ju mig. Det är ju spot on! Det klingade så rätt i mig och jag började förstå hur jag fungerar som person, vad jag behöver - inte på grund av att jag är högkänslig utan att jag har behov och det är ok och de behöver lyssnas på. Mer och mer formar jag den person jag är och vill vara. Jag vågar vara mer av MIG! Den person jag kanske har längtat efter att vara hela mitt liv, nu när jag tänker på det.

   

  Det kom en ny längtan att kunna möta människor på ett djupare plan, det finns så oerhört mycket där att utforska som jag inte hade verktyg eller redskap att möta. Samtidigt fanns det en längtan att lära mig mer om mig själv. Den här resan inom personlig utveckling hade bara börjat.

   

  Möjligheterna att gå en utbildning till samtalsterapeut för högkänsliga öppnade sig och för det är jag så oerhört tacksam. Där har jag fått verktygen som fått mig att må bättre inifrån än jag någonsin gjort tidigare. Även om det kanske inte alltid syns utanpå så är det så det känns, i mig.

   

  TACKSAMHET

  Jag får mängder med feedback och fina ord från följare på sociala medier och från alla de jag träffar på mina kurser, klasser och samtal. Stort tack för det, det gör mig så oerhört glad. Det som driver mig är längtan efter att fler ska förstå sin egen storhet. Att fler (kanske alla!) ska öka medvetenheten kring hur mycket de faktiskt kan påverka i sina liv.


  Det är den blicken.
  Det leendet.
  Den insikten i en annan persons ögon när något trillar på plats.
  Det är känslan att kunna bidra till det som gör att jag vill göra mer!

   

  Jag vet att det är möjligt!

   

  Jag älskar att inspireras och jag älskar att lära mig mer. Jag kommer förmodligen alltid att fortsätta att söka, lära mer och utvecklas under tiden. Finns det ett annat sätt?

   

  IDAG

  Nu ser jag annorlunda på livet, med ett annat fokus, och med insikter, verktyg och medvetandet kring att jag kan påverka och skapa mitt liv. Jag lär mig hela tiden, ibland känns det tumlande och ibland lugnare, men det är ok, det är livet.

   

  Jag hoppas att jag får inspirera även dig till att leva det liv du längtar efter att leva och må bra i det.

   

  med värme

  Rebecca

  broken image

  LÄS OM MIG I GÖTEBORGS-POSTEN

  En jättefin artikel som beskriver min resa med fokus på högkänslighet och vad upptäckten om begreppet gav mig i min återhämtning från utmattning.

  broken image
  All Posts
  ×