Return to site

Du är ditt ansvar

· Utbrändhet,Allmänt

Du är ditt ansvar.

Du har ett liv i den här världen och det är ditt ansvar att ta hand om dig.

Är det något som känns övermäktigt, jobbigt, tungt, tråkigt, kämpigt, kärvande, så är det ditt ansvar att faktiskt påverka det som går att påverka.

Jag vet att du har en oerhörd potential att du är otroligt mycket större och kraftfullare än vad du kanske själv ser. Jag vet det, för vi har alla en enorm potential som vi inte utnyttjar. Tänk om du skulle tillåta dig att vara riktigt snäll mot dig själv, vad det nu innebär för dig, kanske även du skulle känna en längtan efter något annat, något mer. Den känslan, precis där, den berättar för dig att du är större och har större potential än vad du tillåter dig själv att uppleva varje dag.

Kärvandet, det jobbiga, det tunga, det tråkiga handlar om att du håller tillbaka dig själv. Begränsar dig.

Vad begränsningen ligger i vet du själv om du är riktigt ärlig mot dig själv. Kanske är det jobbet som inte känns kul, förhållandet, kraven från omgivningen, hemmet, släkten, umgänget, ensamheten……

Tänk om du inte är fast i det som är, även om det känns så just nu så förändras allt hela tiden? Omständigheter förändras, du förändras och de runtomkring dig förändras. Hur skulle du vilja ha det? Tänk om du kan påverka?

Ibland behöver man någon som lyfter upp en över vattenytan, ger dig ett annat perspektiv, för att du ska inse att du inte är fast i det som är – det du ser runtomkring dig. Ger dig en insikt i att du kan börja välja annat, kanske får dig att se att det finns andra möjligheter.

Begränsningarna ligger inte alltför sällan i våra egna tankar. Tankarnas kraft är förrädiska men vi kan bli uppmärksamma på dem, hur mycket de hindrar oss, om vi vill.

Tanken säger till dig att du kan inte byta jobb för det finns inga andra jobb, du har ingen utbildning, måste vara kvar för att du behöver lönen….osv…osv – tänk om du skulle börja testa dig fram, välja större, kanske börja reka runtomkring dig, börja säga högt att du ser dig om efter ett nytt jobb, säga till din omgivning vad du söker, hur du skulle vilja ha det på jobbet. Börjar agera genom att söka de där jobben som känns roliga. Välja andra möjligheter. Tänk om det går?

Tanken säger till dig att du är fast i förhållandet du har, du vill inte såra någon och det är bättre att fortsätta vara tillsammans för barnens skull osv…osv…osv…hur skulle du vilja ha det i ditt förhållande? Hur skulle det vara att uttrycka det? Lyfta blicken och titta rent konkret på hur situationen är, bara det kan leda till att du blir uppmärksam på andra val du inte sett tidigare. Att uttrycka hur du känner kanske ger dig information om att du inte ensam om dina tankar, bara det kanske leder till fler valmöjligheter.

När vi litar till tankarna och vad de berättar för oss skapar vi ibland oerhört stora murar runtomkring oss, vi hindrar oss från att se möjligheterna som ibland till och med finns rakt framför oss. Vi är så invanda vid att tankarna har rätt att vi glömmer bort att vi har egna val.

Du har ett val!

Du har ett ansvar att göra de valen, för dig själv!

Att göra de valen och välja att agera mer utifrån dig själv utesluter ingen runtomkring dig och stjäl inte heller från någon annan, utan öppnar tvärtom upp för mer val även för de i din omgivning. Tänk om du kan vara en inspiration till någon annan i din omgivning att också välja annorlunda genom att du tillåter dig själv att göra det?

Ingen annan kan välja för dig, det är ditt ansvar, ingen annans.

Lika lite som någon annan kan berätta för dig vad du verkligen behöver. Det vet bara du.

Det gör mig så ont varje gång jag hör om en nu person i min omgivning som har ”gått in i väggen”, ”bränt ut sig” och blivit sjukskriven på grund av stress när jag vet att det hade kunnat gått annorlunda om vi hade valt mer utifrån det vi verkligen behöver, utifrån en vänlighet gentemot oss själva och därmed även gentemot de i vår omgivning.

Stressa ner, skapa balans i livet, kurs i Kungälv nära Göteborg

Är du redo att göra något bra för dig själv?

Med start 9 oktober bjuder jag in till kursen "Stressa ner & skapa balans i livet". Jag vill att du ska LEVA livet och inte bara KLARA AV det. Jag ser din potential och under sex veckor kommer du att få ta del av hur du kan lyfta blicken, ändra ditt perspektiv och göra andra val som leder dig framåt. Här har du mer information om kusen. Jag tar endast emot 8 deltagare så anmäl dig redan i dag om du känner att detta är spot on för dig. Kursen är på plats mitt på Västra Gatan i centrala Kungälv, endast en bit norr om Göteborg - gott om parkeringsplatser och bussen stannar strax utanför.

Under kursens gång kommer vi gemensamt att arbeta med:

 • vägledning utifrån där du är idag
 • att skapa ett space för dig
 • verktyg som kan förändra din vardag
 • att bli snällare och vänligare mot dig själv
 • medkänslan till dig själv och andra 
 • att minska din upplevda stressnivå
 • att skapa balans i ditt liv
 • konkreta tips för din vardag
 • att se dina mönster och hur du kan förändra dessa
 • att våga vara den fantastiska person du är och vill vara mot dig själv och andra
 • tankar och hur mycket de påverkar oss, samt hur vi kan påverka dem
 • känslohantering
 • att ta kommandot över ditt liv
 • att släppa kontrollbehovet och sänka ribban
För denna kurs kan du använda dig av dina friskvårdspengar. Jag tar även emot friskvård via ePassi samt Actiway.
broken image

NYHET - HÄLSA I NUET BLIR PODD

Det är så oerhört spännande, pirrigt och roligt att numera även kunna bjuda in dig till min PODD - Hälsa i Nuet Podden.

Podden riktar sig till dig som vill ta till dig mer substans, som känner att blogginlägg i all ära men du hinner inte läsa dem. Kanske lyssnar du hellre och tar gärna emot inspiration och mer substans den vägen. Oavsett så kan du nu välja vilket forum du tycker känns bäst just idag. Varje varje poddavsnitt kommer komma ut samtidigt som ett blogginlägg med samma tema, så de kompletterar varandra, men för den sakens skull är det inte exakt samma innehåll. Så du kan med fördel ta del av bägge två om du vill, så klart.

Här kan du lyssna på podden, prenumerera gärna. Snart bör den även finnas sökbar via iTunes podcasts.

För dig som vill inspireras mer, varsågod att ta del av fler artiklar inom samma område.

Läs mer artiklar om att bränna ut sig vs ta ansvar för sig själv här:

The hard truth https://www.halsainuet.se/blog/the-hard-truth

Sitter du i förarsätet i ditt liv? https://www.halsainuet.se/blog/sitter-du-i-forarsatet-i-ditt-liv

Det drabbar alla andra men inte mig https://www.halsainuet.se/blog/det-drabbar-alla-andra-men-inte-mig?categoryId=28946

Gör du ingen förändring kommer ingen förändring att ske https://www.halsainuet.se/blog/gor-du-ingen-forandring-kommer-ingen-forandring-att-ske

broken image

MISSA INTE HELLER

Att ta del av mina meditationer, drygt 30 stycken ihopsamlade på ett och samma ställe. Du hittar dem här. För dig som vill börja meditera eller som skulle vilja ha en mängd olika typer av meditationer att välja mellan eller helt enkelt ta del av det jag gör i form av meditationer regelbundet. Din investering är endast 199 kr (uppger du koden jagärvärdefull betalar du endast 149 kr - obs jag förbehåller mig rätten att dra in rabattkoden när jag finner det vara rätt tillfälle för det, så missa inte din chans). Du får tillgång till samtliga meditationer via din medlemsportal som du får inlogg till så snart du registrerat ditt konto samt genomfört din investering. Kom igång redan idag.